ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Polițiștii îi îndeamnă pe șoferi să circule cu atenție din cauza carosabilului umed

12:46 | 15.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Polițiștii au atenționat șoferii că pe teritoriul țării se circulă în condiții de ploaie. În acest context, oamenii legii au prezentat recomandări pentru conducătorii auto și pietoni, informează MOLDPRES.

Polițiștii au îndemnat șoferii să reducă viteza de circulație, pentru a putea efectua orice manevră în siguranță. „Nu vă angajați în depășiri neasigurate, utilizați luminile de întâlnire și păstrați o distanță mai mare între mașini. Țineți cont că pe carosabil umed mașina are nevoie de un spațiu de frânare mai mare. Polițiștii sunt la datorie şi activează în regim sporit pentru siguranța cetățenilor”, a precizat Inspectoratul General al Poliției.

Totodată, oamenii legii îndeamnă pietonii să traverseze strada numai prin locurile permise și să se asigure mereu că au fost văzuți de către șoferi.

Astăzi se înregistrează ploi pe întreg teritoriul țării. Meteorologii au prognozat precipitații și pentru finele acestei săptămâni.

img23009183

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!