ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a emis o alertă de călătorie pentru cetățenii care doresc să plece în Suedia

12:58 | 15.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a emis o alertă de călătorie pentru cetățenii care doresc să plece în Suedia. Măsura a fost anunțată după ce țara reintroduce controlul la frontierele interne, informează MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, Ambasada țării noastre în Regatul Suediei informează cetățenii care se află, planifică să tranziteze sau să călătorească în Regatul Suediei despre reintroducerea de către autoritățile suedeze a controlului la frontiera de stat. Măsura va fi în vigoare până la data de 11 mai 2024.

„Recomandăm cetățenilor să dețină în permanență asupra lor, pe durata călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil acceptat pentru traversarea frontierei”, a precizat MAEIE.

Cetățenii care se confruntă cu o situație cu caracter urgent pot apela pentru asistență consulară la linia de telefon a Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm +46 769 423 423.

img23009184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!