ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Mai multe instituții de învățământ din domeniul agroindustrial au semnat un Acord de parteneriat cu MAIA

13:24 | 15.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Mai multe instituții de învățământ din domeniul agroindustrial, printre care Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, au semnat un Acord de parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) pentru consolidarea, susținerea și colaborarea în domeniul dezvoltării învățământului agroindustrial, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat în cadrul unei întrevederi a vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al  Agriculturii și Industriei Alimentare, cu managerii instituțiilor de învățământ din domeniul agroindustrial.

Parteneriatul vizează organizarea și desfășurarea în comun a activităților agreate în cadrul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii și a bazei tehnico-materiale, precum și implementarea acțiunilor Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023-2030.

Ministrul Vladimir Bolea a specificat că MAIA, în susținerea dezvoltării învățământului agroindustrial, se angajează să sprijine financiar, în limita mijloacelor disponibile și cu suportul donatorilor, dezvoltarea infrastructurii și a bazei tehnico-materiale ale instituțiilor de învățământ cu profil agroindustrial. „Aceasta include dotarea laboratoarelor, crearea loturilor demonstrative, modernizarea infrastructurii, înființarea de noi specialități/calificări profesionale în agricultură și industria alimentară, organizarea programelor de perfecționare a cadrelor didactice specializate, precum și identificarea propunerilor de proiecte de susținere financiară și tehnică”, a spus Vladimir Bolea.

De asemenea, ministerul se angajează să promoveze prin politici educaționale învățământul agroindustrial și să faciliteze transferul și extinderea experiențelor, inovațiilor și bunelor practici internaționale în instituțiile de învățământ cu profil agroindustrial.

img23009185

img23009185

img23009185

img23009185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!