ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie în Islanda

14:24 | 15.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a emis astăzi o alertă de călătorie în Islanda, informează MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, autoritățile islandeze au declarat stare de urgență în zona or. Grindavík, urmare a riscului sporit de erupție de magmă. „Rezidenții sunt obligați să părăsească localitatea. Recomandăm evitarea deplasărilor în zona localității afectate și să urmăriți anunțurile Departamentului pentru protecție civilă al Islandei precum și instrucțiunile autorităților islandeze”, a precizat MAEIE.

De asemenea, pentru asistență pot fi apelate numerele 112 sau 1717 (Crucea Roșie). Totodată, pentru asistență consulară este disponibilă linia de urgență a ambasadei +46 769 423 423 sau Departamentul pentru protecție civilă al Islandei: https://www.almannavarnir.is/

img23009190

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!