ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful unui ONG din capitală a fost condamnat la 8 ani de închisoare

15:44 | 15.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Șeful Fundației moldo-olandeze „Salvați Copiii Străzii”, cercetat de CNA pentru escrocherie și trafic de influență, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, inculpata, în anul 2014, a dobândit de la o femeie prin înșelăciune și abuz de încredere 500 de euro, sub pretextul unui împrumut pentru perfectarea unor documente la Primăria Chișinău, în vederea înstrăinării unui tren ce-i aparține, neavând intenția de a restitui împrumutul acordat.

În aceeași perioadă, sub același pretext (a unui împrumut), a dobândit ilicit de la denunțătoare mijloace bănești în sumă de 38 000 de euro. Iar în 2015, sub pretextul influenței asupra magistraților Curții Supreme de Justiție, a extorcat și a primit de la denunțătoare mijloace bănești în mărime de 3 000 de euro în vederea influențării magistraților să adopte o decizie favorabilă într-un litigiu civil, parte a căruia era fiul denunțătoarei.

În urma judecării cauzei mai bine de 2 ani, instanța a recunoscut inculpata vinovată de comiterea infracțiunii de escrocherie, stabilindu-i o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții de administrare a bunurilor altor persoane pe un termen de 5 ani.

Sentința poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!