ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un student din Taraclia a câștigat Bienala Internațională pentru Tineret ”Urme bulgărești în lume”

17:37 | 15.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Irina Panicherskaya, elevă la Școala de Arte pentru copii din raionul Taraclia, s-a clasat pe primul loc la Bienala Internațională pentru Tineret ”Urme bulgărești în lume – cu paleta, camera și cuvântul”. Competiția a fost organizată de către Școala duminicală bulgară Asen și Ilia Peikov din Roma împreună cu Asociația culturală Paralela 43, comunică BTA.   

Irina a prezentat la concurs un tablou și un eseu despre Havuzul lui Hadzhi Dinko din Taraclia. Profesorul de artă Vladimir Derivolkov este mentorul câștigătoarei. Irina a fost premiată cu un voucher pentru a vizita Insula Sf. Anastasia din apropierea portului bulgăresc Burgas de la Marea Neagră.      

"Ni s-a propus să alegem un sit de patrimoniu bulgăresc, să-l pictam și să scriem un mini-eseu în limba bulgară, care să descrie faptele istorice despre acesta”, a menționat Derivolkov. 

Toate tablourile prezentate la competiție au fost publicate într-o carte, care va permite oamenilor din toata lumea să cunoască despre patrimonial bulgăresc din diferite țări.   

Premiul câștigătoarei a fost prezentat de către Serghei Berov, directorul Școlii de Arte pentru copii din raionul Taraclia. Dimitar Kaltachki, care conduce filiala din Taraclia a Asociației mondiale a bulgarilor, i-a înmânat Irinei un premiu special. 

Bienala Internațională pentru Tineret ”Urme bulgărești în lume” se desfășoară sub auspiciile Academiei de Științe din Bulgaria, Ministerului bulgar al Educației și Științei, Agenției de Stat pentru bulgarii de peste hotare și Ambasadei Bulgariei la Roma.     

Foto: BTA

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii 

img23009200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!