ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu: „Astăzi, misiunea de evacuare a cetățenilor noștri din Fâșia Gaza s-a încheiat cu succes”

18:10 | 15.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a transmis următorul mesaj cu ocazia încheierii misiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza:

„Astăzi, misiunea de evacuare a cetățenilor noștri din Fâșia Gaza s-a încheiat cu succes.

53 de cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Gaza, grație muncii depuse de Ambasadele noastre din Israel, Turcia și Qatar, precum și eforturilor remarcabile ale funcționarului consular detașat în Egipt. Dintre aceștia, 45 au revenit deja în țara noastră, reîntâlnindu-se cu familiile lor, iar ultimele 8 persoane urmează să ajungă acasă în zilele următoare.

Vreau să exprim recunoștința noastră față de toți partenerii Republicii Moldova implicați în acest proces amplu de evacuare, inclusiv Statul Israel, Egipt, Qatar, România, Ucraina și Organizația Internațională pentru Migrație. Datorită efortului comun, am reușit să realizăm una dintre cele mai complexe și dificile misiuni de evacuare din istoria serviciului diplomatic al țării noastre. Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat!”.

img23009203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!