ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reuniunea cu preşedintele chinez a fost "constructivă şi productivă", afirmă preşedintele SUA

07:46 | 16.11.2023 Categorie: Externe

Washington, 16 nov. /MOLDPRES/. Summitul dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping s-a încheiat miercuri, în California, cu "progrese reale", potrivit preşedintelui american care doreşte "să se asigure că rivalitatea nu degenerează în conflict", relatează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Cei doi lideri, reluând legătura după o tăcere de un an, au petrecut în total patru ore împreună, între reuniune, dejun de lucru şi chiar o scurtă plimbare, suficient pentru a oferi presei o imagine de calm.

Cei doi lideri au făcut "progrese reale" în faţa "provocărilor globale", a dat asigurări Joe Biden pe reţeaua de socializare X (fosta platformăTwitter).

Preşedintele american Joe Biden a salutat discuţiile "constructive şi productive" cu omologul său chinez Xi Jinping, anunţând în special un acord privind restabilirea comunicaţiilor militare între cele două ţări şi angajamentul Beijingului de a lupta pentru combaterea traficului cu fentanil.

"Tocmai am încheiat câteva ore de convorbiri cu preşedintele Xi şi cred ca acestea au fost cele mai constructive şi mai productive discuţii pe care le-am avut", a declarat preşedintele Biden în cadrul unei conferinţe de presă.

img23009207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!