ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF „Nicolae Testemiţanu” desfășoară o nouă ediție a acțiunii „Donează sânge – fii erou!”

10:15 | 16.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) „Nicolae Testemiţanu” desfășoară astăzi o nouă ediție a acțiunii „Donează sânge – fii erou!”, organizată de Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova, în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, informează MOLDPRES.

Evenimentul va avea loc între orele 9:00-16:00, în aula „Nicolae Eșanu”, etajul 2, str. Nicolae Testemițanu, 20. 

La acțiune vor participa studenții, medicii rezidenți și angajații universității, dar și toți doritorii voluntari de a dona sânge, demonstrând astfel solidaritate umană și compasiune.

Acțiunea este organizată în contextul Zilei Internaționale a Studentului, marcată anual la 17 noiembrie, cu scopul promovării campaniei naționale de donare a sângelui. Obiectivul campaniei este de a suplini rezervele de sânge în țara noastră, de a promova un mod sănătos de viață și de a dezvolta spiritul de responsabilitate socială.

img23009211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!