ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au cerut aplicarea măsurilor preventive în cazul magistraților cercetați pentru corupție

10:19 | 16.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Judecătorii din cadrul Judecătoriei Bălți vor examina astăzi demersurile procurorilor anticorupție cu privire la aplicarea măsurilor preventive în privința judecătorilor reținuți la data de 14 noiembrie 2023, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, procurorii au cerut în privința unui judecător aplicarea arestului preventiv, acestuia fiindu-i înaintată învinuirea pentru comiterea a trei capete de acuzare de trafic de influență și un capăt de acuzare de corupere pasivă, iar în privința celui de-al doilea magistrat – arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, fiindu-i înaintată învinuirea pe un capăt de acuzare de trafic de influență.

Ieri, magistraților, vizați într-o cauză penală privind comiterea infracțiunii de corupere pasivă și trafic de influență, le-a fost adusă la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit.

La data de 14 noiembrie 2023, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis cele patru sesizări ale Procurorului General interimar, prin care s-a solicitat eliberarea acordului privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința unor judecători, cercetați penal de către Procuratura Anticorupție.

img23009212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!