ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputat din UTA Găgăuzia va ajunge pe banca acuzaților pentru trafic de influență

10:23 | 16.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că a finalizat urmărirea penală și a remis în instanță cauza penală de învinuire a unui deputat din UTA Găgăuzia, bănuit de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii, învinuitul, în perioada lunii octombrie 2019-august 2021, a pretins și primit în trei tranșe de la denunțător mijloace bănești în sumă totală de 12 mii de euro, susținând că prin intermediul altor persoane are influență asupra judecătorului din cadrul Judecătoriei Chișinău, care examina cauza civilă în cadrul căreia denunțătorul avea calitatea de pârât. Însă, cauza civilă nu a fost soluționată în favoarea denunțătorului.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția. Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

img23009213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!