ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Eugen Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”Ultima noapte la Madrid”

13:01 | 16.11.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Spectacolul ”Ultima noapte la Madrid” de dramaturgul britanic Brian McAvera, în regia lui Vitalie Drucec, va avea loc vineri, 18 noiembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul celor aproape două ore, spectatorul urmăreşte viaţa interioară a unei femei pe nume Jacqueline, ultima soţie a pictorului spaniol Pablo Picasso. ”Ala Menşicov în rolul Jacquelinei este atât de profundă şi ambiguă, încât uneori te poţi întreba care este adevărata Jacqueline şi care – talentata zeiţă a teatrului”, sublinia într-un articol jurnalistul român Dan Alexe. Iar criticul de teatru Larisa Ungureanu a menționat că spectacolul respectiv ”este un ansamblu de culori, lumini, mişcare scenică, dar şi de expresie sufletească. Este un poem al dragostei trăite la o înaltă tensiune emoţională”.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Romeo și Julieta” după William Shakespeare (traducere Anca Ignat și Alexandru M. Călin), în regia Luminiței Țâcu, iar la 19.00, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul „Năpasta” după I. L. Caragiale în regia lui Iulian Bubuioc, și Teatrul Fără Nume - spectacolul "Boeing- Boeing" de Marc Camoletti, în regia lui Mihai Țărnă.

img23009218

img23009218

img23009218

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!