ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul anunţă venituri de peste 29 mln lei, declarate prin serviciile poștale

17:19 | 16.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat  (SFS) a anunţat astăzi că, în anul trecut, au fost înregistrate venituri de 29,3 milioane de lei (1,46 mln de euro), declarate de persoanele fizice care au primit mijloace bănești prin serviciile poștale, transmite MOLDPRES.

Fiscul susţine că utilizează mai multe surse de informații, inclusiv surse indirecte pentru a determina venitul impozabil al contribuabililor. ”În acest context, SFS a examinat informația raportată de către furnizorii de servicii poștale referitor la persoanele fizice care, în perioada anului 2022, au primit mijloace bănești prin intermediul acestora. Măsurile aplicate față de contribuabilii identificați sunt parte a programului de conformare benevolă”, indică sursa citată.

Urmare a aplicării acțiunilor de conformare față de persoanele fizice, care au beneficiat de serviciile menționate, au fost declarate venituri în valoare de 29,3 milioane de lei de către 179 de contribuabili și calculat impozit pe venit în sumă de 2,6 milioane de lei. Mijloacele bănești provin din activități de prestare a serviciilor și comercializare de bunuri, rezumă Serviciul Fiscal de Stat.

img23009231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!