ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar

18:16 | 16.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Susținerea Sloveniei în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și modalitățile de intensificare a parteneriatului strategic dintre țările noastre au fost discutate, astăzi, la Casa Guvernului, în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executiviului.

Premierul Dorin Recean s-a referit la progresul înregistrat de țara noastră în ceea ce privește implementarea agendei europene, confirmat recent prin recomandarea Comisiei Europene de a deschide procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În acest context, șeful Executivului a mulțumit președintelui Nataša Pirc Musar pentru susținerea Sloveniei a parcursului european al Republicii Moldova și asistența oferită în sfera consolidării finanțelor publice și a rezilienței instituțiilor financiare.

„Credem că o Europă mai largă este una mai sigură și prosperă și depunem efortul necesar pentru a deveni parte a familiei europene. Continuăm implementarea reformelor în domeniul justiției și combaterii corupției, pentru că aceste procese stau la baza unei democrații puternice”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Președintele Nataša Pirc Musar a reconfirmat sprijinul Sloveniei pentru demersul european al țării noastre și a apreciat efortul autorităților și al cetățenilor pentru susținerea refugiaților ucraineni.

„Suntem aici ca să susținem Republica Moldova în calea ei europeană și credem că locul cetățenilor voștri este în Uniunea Europeană. Vă felicit pentru succesul obținut în procesul de implementare a recomandărilor Comisiei Europene și suntem deschiși în continuare să vă oferim expertiza necesară în acest proces”, a menționat președintele Nataša Pirc Musar.

La rândul său, șeful Executivului a punctat că „Slovenia este una din țările europene de la care Republica Moldova trebuie să învețe ce înseamnă parcurs european. Comparabilă cu țara noastră ca suprafață și populație, datorită suportului Uniunii Europene, Slovenia a făcut un salt spectaculos, devenind cea mai prosperă țară din Balcanii de Vest și una dintre cele mai dezvoltate în Europa. Asta ne dorim și noi ca țară, construind Europa aici, acasă”.

În cadrul dialogului, oficialii s-au referit și la posibilitățile de intensificare a relațiilor bilaterale în domeniul energiei regenerabile, agriculturii, industriei electronice și IT.

img23009234

img23009234

img23009234

img23009234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!