ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact a desfășurat noi instruiri privind aspecte de implementare a legislației de mediu

10:22 | 17.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Asociaţia EcoContact, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Institutul Național al Justiției, a desfășurat ieri instruirea judecătorilor și procurorilor practicieni privind particularitățile cadrului normativ din domeniul gestionării resurselor de apă, sol și subsol, transmite MOLDPRES.

Evenimentul face parte din ciclul de instruiri pentru reprezentanți ai organelor de drept, inclusiv ai subdiviziunilor teritoriale ale Procuraturii Generale și judecători, privind aspecte de implementare a legislației de mediu, și a fost organizat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat si comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de către AO EcoContact cu suportul Suediei.

„Cei 25 de participanți la atelierul de instruire au fost familiarizați cu tematicile: folosința și protecția resurselor de apă; cadrul normativ și aspecte de reglementare a funcționării construcțiilor hidrotehnice; cadrul normativ și instrumente de calcul al prejudiciului în investigarea infracțiunilor ecologice din domeniul gestionării solului. De asemenea, reprezentanții organelor de drept au aflat mai multe despre rolul și activitatea Laboratorului de Referință de mediu în procesul de examinare a contravențiilor și infracțiunilor de mediu, inclusiv despre cadrul normativ de gestionare a resurselor minerale utile”, indică EcoContact.

Proiectul „O Justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în R. Moldova” este implementat de Asociația Obștească EcoContact cu suportul financiar al Guvernului Suediei. Partenerul principal este Ministerul Mediului al Republicii Moldova. 

img23009245

img23009245

img23009245

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!