ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

12:32 | 17.11.2023 Categorie: Comunicate

Ministerul Justiției anunță concurs de selectare a candidaților pentru funcția de arbitru din partea țării noastre, în conformitate cu Acordul de Asociere RM-UE

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Justiției a lansat procedura de selectare a candidaților pentru funcția de arbitru din partea țării noastre, în conformitate cu Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. Conform art. 404 al Acordului, Republica Moldova urmează să propună o sublistă de cel puțin cinci persoane care doresc și sunt în măsură să fie arbitri.

Astfel, alin. (2) al art. 404 prevede că „arbitrii trebuie să dețină cunoștințe de specialitate și experiență în drept și comerț internațional. Aceștia trebuie să fie independenți, să își exercite atribuțiile în nume propriu, să nu accepte instrucțiuni din partea niciunei organizații și a niciunui guvern, să nu fie afiliați guvernului vreunei părți și să respecte codul de conduită prevăzut în anexa XXXIV a Acordului de Asociere RM-UE”.

Persoanele interesate, care întrunesc criteriile de eligibilitate menționate și posedă limba engleză, urmează să depună CV-ul în limbile română și engleză (cu anexarea actelor justificative în acest sens), la sediul Ministerului Justiției (str. 31 August 1989, nr. 82) sau să-l expedieze electronic la adresa: [email protected].

Termenul limită pentru depunerea actelor este 30 noiembrie 2023, inclusiv.

Mai multe informații despre concurs găsiți aici: https://t.ly/BdnQ-.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!