ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul va găzdui vizita deputaților din Comisia afaceri externe și apărare a Legislativului Norvegiei

14:49 | 17.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul va găzdui vizita delegației Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei, informează MOLDPRES.

Parlamentarii norvegieni vor avea întrevederi cu conducerea țării – șeful statului Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean. De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

La Guvern, deputații din Stortingul Regatului Norvegiei se vor întâlni cu vicepremierul Oleg Serebrian, cu ministrul Energiei, Victor Parlicov, cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și cu Vladimir Cuc, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Mai sunt planificate întrevederi cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Deputații din Stortingul Norvegiei se vor afla în Republica Moldova în perioada 19-21 noiembrie. În cadrul întrevederilor, vor fi discutate diverse subiecte de actualitate, printre care figurează securitatea energetică și parcursul european al Moldovei.

img23009262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!