ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Partidul Politic „ȘANSĂ” nu se conformează procedurii inițiate în vederea efectuării controlului privind finanțarea campaniei electorale

15:45 | 17.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Partidul Politic „ȘANSĂ” a ignorat invitația Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a se prezenta, în dimineața zilei de astăzi, la ședința unde urma să fie informat despre misiunea de control asupra finanțării campaniei sale electorale și să prezinte primul set de documente solicitate de Comisie, informează MOLDPRES.

Prin hotărârea CEC din 8 noiembrie curent a fost dispusă inițierea controlului complex privind finanțarea campaniei electorale a concurentului electoral Partidul Politic „ȘANSĂ”, pentru întreaga perioadă de raportare în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent.

„Decizia Comisiei de a efectua misiunea de control rezultă din sesizările făcute de unele autorități ale statului și cetățeni ai țării în legătură cu existența semnelor de încălcare a cadrului normativ la finanțarea campaniei electorale a concurentului electoral Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar suspiciunile privind corectitudinea finanțării campaniei electorale a acestuia pot fi înlăturate sau confirmate printr-o misiune de control. În aceste condiții, misiunea de control a fost planificată pentru perioada 17 noiembrie 2023 - 17 ianuarie 2024”, a precizat CEC.

Astfel, la data și ora stabilite pentru ședința de înfățișare a părților, reprezentanții Partidului Politic „ȘANSĂ” nu s-au prezentat și nici nu au informat Comisia despre neprezentare, acest fapt fiind consemnat în procesul-verbal al ședinței de astăzi. Totodată, partidul politic vizat nu a pus la dispoziția echipei de control setul de documente inițial solicitate.

În acest context, CEC, în calitatea sa de organ independent de supraveghere și control privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, îndeamnă toți concurenții electorali la respectarea prevederilor cadrului legal în vederea asigurării unui proces electoral corect și transparent.

img23009264

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!