ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Albania vor intensifica cooperarea bilaterală

16:16 | 17.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean l-a primit pe ministrul Afacerilor Interne al Albaniei, Taulant Balla, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Oficialii au salutat semnarea Acordului cu privire la cooperarea polițienească dintre statele noastre, fiind exprimată disponibilitatea de a avansa în promovarea acordurilor bilaterale și în domeniul protecției sociale, precum și de recunoaștere și conversiune a permiselor de conducere. De asemenea, demnitarii s-au pronunțat pentru intensificarea cooperării în sectorul economic, comercial și turistic.

„Atât Republica Moldova, cât și Albania au un potențial de dezvoltare a relațiilor social-economice, odată cu lansarea procesului de aderare la Uniunea Europeană. Astăzi, a fost încheiat al 15-lea acord bilateral între țările noastre, ceea ce reconfirmă dezvoltarea relațiilor și hotărârea de a avansa cooperarea în domenii de interes comun”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Ministrul Afacerilor Interne al Albaniei, Taulant Balla, a felicitat autoritățile și cetățenii țării noastre pentru succesul obținut în implementarea agendei europene și a anunțat disponibilitatea de a împărtăși experiența Albaniei în procesul de aderare la Uniunea Europeană în domeniul afacerilor interne.

img23009266

img23009266

img23009266

img23009266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!