ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii pot solicita votarea la locul aflării în turul doi al alegerilor locale generale

09:42 | 18.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Cetățenii pot depune cereri pentru votarea la locul aflării în turul doi al alegerilor locale generale și alegerilor repetate în unele localități din țară, care vor avea loc în această duminică, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna mobilă. Cererile se fac în scris, începând cu două săptămâni înainte de ziua votării şi până la ora 14.00 a zilei precedente votării. În ziua scrutinului, cererile se aprobă de biroul electoral până la ora 14.00 numai la prezentarea unui certificat medical.

De asemenea, persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Dacă, din cauza unei deficiențe fizice, boli sau din alte motive temeinice, alegătorul nu poate semna personal cererea privind votarea la locul aflării, el poate depune personal cererea în formă verbală la sediul secției de votare. În cazul în care cererea nu poate fi depusă personal în formă verbală la sediul secției de votarea, aceasta poate fi depusă telefonic.

În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează cel puţin doi membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialele necesare votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.

Pe 19 noiembrie curent, turul II al alegerilor locale generale se va desfășura în 273 de localități din țară. Totodată, în aceeași zi, va avea loc votarea repetată în alte opt localități din țară.

img23009278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!