ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii sunt îndemnați să circule cu atenție din cauza carosabilului umed

10:08 | 18.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Oamenii legii au îndemnat șoferii să circule cu atenție din cauza carosabilului umed, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că pentru prevenirea situațiilor de risc, conducătorii auto sunt îndemnați să păstreze o distanță mai mare față de mașina care circulă în față.

„Șoferii trebuie să evite frânarea sau accelerarea bruscă și să conducă cu viteză adaptată la condiţiile meteo și de trafic. De asemenea, în cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare necesită a fi amplasate la o distanţă mult mai mare. La fel, cea mai periculoasă manevră în condițiile unui carosabil umed este depăşirea. Totodată, conducătorii auto sunt îndemnați să nu utilizeze telefonul în timp ce conduc”, a spus Natalia Golovco.

De asemenea, oamenii legii au îndemnat pietonii ca înainte de a traversa strada să se asigure că au fost observați de către șoferi, întrucât pe timp de ploaie riscul de a nu fi văzut este mult mai mare, în special seara.

Meteorologii au emis Cod galben de ploi puternice și intensificări ale vântului valabil începând cu 17 noiembrie, ora 20:00, până pe 19 noiembrie, ora 12:00. Astfel, predominant în jumătatea de sud a țării, se prevăd ploi puternice (15-35 l/m2), la nord izolat cu transformare în lapoviță. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântul nord-estic în rafale de până la 15-20 m/s, izolat de până la 21-24 m/s.

img23009281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!