ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Descinderile efectuate în seara zilei de ieri au vizat partidul politic ,,ȘANSĂ”

15:12 | 18.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Descinderile efectuate în seara zilei de ieri au vizat partidul politic „ȘANSĂ”. Perchezițiile au fost realizate în dosarul penal inițiat în luna august curent pe faptul finanțării ilegale a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali, săvârșită în proporții mari, dar și pentru infracțiunea prevăzută de Codul Penal „spălare de bani, săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari”, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), perchezițiile au fost efectuate la un reprezentant al partidului politic „ȘANSĂ”, precum și la domiciliul acestuia, care după ce a primit banii de la curier a început să-i repartizeze persoanelor ce au participat la mitinguri, diferite adunări ale partidului, dar și celor care au votat pentru membrii acestui partid în primul tur la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent. Astfel, au fost stabilite persoanele care deja au primit sumele de bani și care, în cadrul audierilor, au recunoscut că au primit banii de la reprezentantului partidului „ȘANSĂ”.

„În timpul perchezițiilor, polițiștii au ridicat un telefon mobil cu probe concludente pentru urmărirea penală; mijloace financiare în sumă de 192 360 de lei (aproximativ 9 618 euro); înscrisuri de ciornă în care sunt reflectate listele persoanelor care au primit sume de bani necontabilizate și cele care urmau să fie achitate; înscrisuri de ciornă în care sunt reflectate sumele de bani primite de la partidul politic, cheltuite pe parcursul anului curent”, a comunicat IGP.

Oamenii legii au precizat că investigațiile în cadrul dosarului continuă.

img23009286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!