ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atenție, șoferi: Pe traseele din țară se înregistrează ploi și lapoviță

15:13 | 18.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Pe traseele din țară se înregistrează ploi și lapoviță. În acest context, polițiștii solicită prudență maximă în trafic, informează MOLDPRES.

Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să conducă prudent şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic.

„În contextul unui trafic aglomerat, lapoviţa poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiți înțelegători şi nu blocaţi intersecţiile”, a precizat Inspectoratul General al Poliției.

Totodată, polițiștii recomandă pietonilor să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă și după ce se face noapte. La fel, aceștia trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Polițiștii sunt în trafic pentru a fluidiza circulația. În situații de urgență, cetățenii sunt îndemnați să apeleze 112.

Meteorologii au emis Cod galben de ploi puternice și intensificări ale vântului, valabil începând cu 17 noiembrie, ora 20:00, până pe 19 noiembrie, ora 12:00. Astfel, predominant în jumătatea de sud a țării, se prevăd ploi puternice (15-35 l/m2), la nord izolat cu transformare în lapoviță. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântul nord-estic în rafale de până la 15-20 m/s, izolat de până la 21-24 m/s.

img23009287

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!