ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu: „Îndemn toți cetățenii să meargă la vot și să decidă cine le va conduce localitatea”

10:25 | 19.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Azi se aleg primarii în peste 270 de sate și orașe din Moldova. Îndemn toți cetățenii să meargă la vot și să decidă cine le va conduce localitatea. Mesajul a fost transmis de șeful statului Maia Sandu, în contextul desfășurării turului doi al alegerilor locale generale, transmite MOLDPRES.

Oficialul a remarcat că oamenii au nevoie de administrații publice locale ce gestionează corect și eficient bugetul localităților și de primari care rezolvă problemele locuitorilor.

„Satele și orașele noastre se pot dezvolta doar dacă vor fi conduse de primari onești, care știu să crească bugetul localității prin crearea condițiilor pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea proiectelor. Moldovenii merită să aibă condiții de viață acasă ca în țările europene, indiferent în care regiune locuiesc. Moldova merită să fie membră a Uniunii Europene și putem îndeplini acest obiectiv doar împreună - administrația centrală, administrația locală și toți cetățenii. Ieșiți la vot și decideți liber cum vreți să fie localitatea voastră!”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

În 273 de localități din țară se desfășoară astăzi turul II al alegerilor locale generale. În total, la urnele de vot sunt așteptate 839 239 de persoane.

img23009300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!