ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În localitatea Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia, până la ora 13.00, nicio persoană nu a participat la procesul de vot

14:53 | 19.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. În localitatea Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia, până la ora 13.00, nicio persoană nu a participat la procesul de vot. Cifrele au fost prezentate de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, transmite MOLDPRES.

„Avem două localități unde este înregistrată o rată de participare foarte scăzută. Dacă vorbim de satul Cotovscoe din UTA Găgăuzia, acolo avem mai puțin de 1% și avem o secție de votare unde alegătorii au decis să nu participe la alegeri, este vorba de localitatea Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia, unde din cei 604 alegători care sunt așteptați la urne, până în prezent nu avem niciun vot”, a spus Angelica Caraman.

În 273 de localități din țară se desfășoară astăzi turul II al alegerilor locale generale. Totodată, în alte opt localități sunt organizate alegeri repetate: în șase pentru funcția de primar și consilier local, iar în două localități doar pentru funcția de consilier local. Până la ora 13.00, și-au exercitat dreptul la vot circa 160 mii de alegători sau circa 19 % din numărul cetățenilor cu drept de vot incluși în listele electorale.

img23009307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!