ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Interpreta bulgară Sonya Yoncheva a cântat cu tineri defavorizați la un eveniment UNICEF de la Geneva

16:50 | 19.11.2023 Categorie: Externe

Sofia, 19 nov. /MOLDPRES/. Prima operei bulgare Sonya Yoncheva a cântat cu copii din grupuri vulnerabile în cadrul Proiectului educațional specializat MusicEnsemble al Conservatorului de muzică din Geneva. Evenimentul a fost organizat de UNICEF și a avut loc la Palais des Nations din Geneva, a declarat UNICEF Bulgaria, transmite BTA.

Yoncheva este mentorul tinerilor artiști, dar și Ambasadorul național bulgar al Bunăvoinței UNICEF.

În ajunul Zilei Mondiale a copilului, care este sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie, Yoncheva s-a alăturat Reprezentanților UNICEF și altor reprezentanți de rang înalt ai Națiunilor Unite la un eveniment special intitulat "Angajat în îndeplinirea drepturilor fiecărui copil: o seară cu celebra soprană Sonya Yoncheva, Ambasadorul Național al UNICEF Bulgaria". Evenimentul a fost organizat pentru a marca 100 de ani de la adoptarea Declarației de la Geneva (din 1924), care a definit pentru prima dată în istorie faptul că copiii au propriile drepturi specifice, precum și pentru a marca alegerea Bulgariei ca membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (cu mandatul 2024-2026), care se concentrează pe apărarea drepturilor copiilor, lupta împotriva discriminării, împuternicirea fetelor și femeilor, promovarea bunelor practici pentru includerea copiilor cu dizabilități în sistemul educațional.

Invitații oficiali la eveniment au fost Regina De Dominicis, Directorul Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală, coordonatorul Special pentru criza refugiaților și migranților din Europa și reprezentantul UNICEF la ONU-Geneva, precum și Ambasadorul Permanent și Plenipotențiar al Bulgariei la ONU-Geneva, Yurii Shterk.

Evenimentul a fost organizat de misiunea Bulgariei și Biroul ONU de la Geneva în cooperare cu Clubul Diplomatic de la Geneva și Biroul Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală, cu sprijinul UNICEF Bulgaria.

Încă o dată, cu ocazia Zilei Mondiale a copilului, UNICEF Bulgaria se va alătura inițiativei globale de a lumina clădiri publice semnificative în albastru. Pe 20 noiembrie, la ora 6:30, Palatul Național al culturii se va aprinde în albastru, a declarat UNICEF Bulgaria.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii 

img23009310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!