ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Până la ora 18.00, au votat 34% dintre alegători

18:47 | 19.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Până la ora 18.00, circa 300 mii de cetățeni, ceea ce constituie 34% din alegători, au votat în turul doi al alegerilor locale generale. Procesul de vot se desfășoară în conformitate cu procedurile electorale, fără incidente majore. Informațiile au fost prezentate de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui briefing de presă, relatează MOLDPRES.

Potrivit conducerii CEC, localitatea cu cea mai înaltă prezență la vot este Corjova din raionul Dubăsari, unde au votat peste 63 la sută din alegători. Totodată, localitatea cu cea mai joasă prezență la vot este Todirești din raionul Ungheni, unde s-au prezentat la urne doar 17% dintre alegători.

„În municipiul Chișinău și-au exercitat dreptul la vot peste 31% dintre alegători. Cei mai activi sunt cetățenii din orașul Vadul lui Vodă, unde au votat peste 43 la sută din alegători. Cei mai pasivi, sunt cetățenii din suburbiile Codru și Bubuieci, unde au votat puțin peste 26% dintre alegători. În municipiul Bălți avem înregistrată o participare la votare de circa 23%, iar în municipiul Comrat din UTA Găgăuzia – circa 40%”, a spus Angelica Caraman.

De asemenea, președintele CEC a specificat că în localitățile unde astăzi are loc votarea repetată și de această dată se înregistrează o participare redusă a electoratului. „În satul Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia se atestă o prezență la vot de 0,33%, în satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia – 2,12%, în comuna Salcia, raionul Taraclia – 5,26%, în satul Aluatu, raionul Taraclia - peste 10% și în comuna Nicolaevca, raionul Florești – sub 14%”, a afirmat Angelica Caraman.

În 273 de localități din țară se desfășoară astăzi turul II al alegerilor locale generale. În total, la urnele de vot sunt așteptate 839 239 de persoane. Primele date preliminare privind rezultatele alegerilor vor fi prezentate la ora 22.00.

img23009312

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!