ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 90 de încălcări sau incidente au fost înregistrate de oamenii legii în timpul desfășurării alegerilor

19:07 | 19.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Până la ora 18.00, peste 90 de încălcări sau incidente au fost înregistrate de oamenii legii în timpul desfășurării turului doi al alegerilor locale generale. Informațiile au fost prezentate de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui briefing de presă, relatează MOLDPRES.

Potrivit conducerii CEC, este vorba de 18 cazuri privind agitația electorală și 28 de cazuri ce vizează transportarea organizată a alegătorilor, în acest sens au fost întocmite trei procese-verbale.

„La fel, au fost atestate cinci situații de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor, 21 de cazuri de fotografiere a buletinului de vot (pe două cazuri au fost întocmite procese-verbale) și 22 de incidente privind încălcări ale procesului electoral. În toate cazurile oamenii legii desfășoară activități de colectare și administrare a probelor pentru constatarea faptelor sesizate”, a afirmat Angelica Caraman.

În acest context, CEC a atenționat repetat despre necesitatea respectării normelor legale privind agitația electorală, care este strict interzisă pe parcursul zilei de astăzi.

În 273 de localități din țară se desfășoară astăzi turul II al alegerilor locale generale. Secțiile de votare au fost deschise la ora 07.00 și se vor închide la 21.00.

img23009313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!