ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anatol Donţu, ales detaşat primar de Căuşeni în turul I, a fost declarat nevalid pentru această funcţie

22:09 | 19.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Anatol Donţu, primarul ales în turul I pentru oraşul Căuşeni, cu circa 80 la sută din sufragii, a fost astăzi declarat nevalid pentru acest post, în urma unei decizii a Consiliului Electoral de Circumscripţie Electorală Căuşeni (CECE) 10/1, transmite MOLDPRES.

„Dragi locuitori ai orașului Căușeni. Astăzi a fost convocată ședința CEC Căușeni 10/1 unde cinci persoane au decis soarta scrutinului din 05.11.2023, la care cetățenii au dat 4900 voturi pentru candidatul Donțu Anatolie. S-au expus toate instanțele (judecata Căușeni, Ștefan Vodă, Curtea de Apel Chișinău, Curtea Supremă Chișinău) că pot candida. Dar CEC Căușeni 10/1 nu mi-a validat mandatul de primar al orașului Căușeni”, a scris în această seară Anatol Donţu pe o reţea de socializare.

Contactaţi de MOLDPRES, membri ai CECE 10/1 Căuşeni au spus că au respectat legea, iar alţii au zis că nu sunt judecători ca să ia decizii de acest fel.

img23009316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!