ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fosta Primă Doamnă a SUA Rosalynn Carter a murit la vârstă de 96 de ani

08:00 | 20.11.2023 Categorie: Externe

Washington, 20 nov. /MOLDPRES/. Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite Rosalynn Carter, în vârstă de 96 de ani, a murit duminică la ea acasă, alături de soţul ei, Jimmy Carter, şi el la sfârşitul vieţii, a anunţat Carter Center, scrie AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Sub îngrijiri paliative de vineri, "s-a stins în pace, cu familia alături", la reşedinţa celor doi din Plains, în statul Georgia (sud-estul Statelor Unite), a făcut cunoscut într-un comunicat fundaţia care gestionează imaginea şi moştenirea politică a lui Jimmy Carter.

"Rosalynn a fost partenera mea de la egal la egal în tot ceea ce am realizat", a declarat Jimmy Carter, citat în text.

Fostul preşedinte şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, în vârstă de 99 de ani, primeşte îngrijiri paliative din februarie.

La Casa Albă din 1977 până în 1981, pentru un singur mandat, este cel mai în vârstă fost preşedinte american din istorie.

Jimmy şi Rosalynn Carter s-au căsătorit în 1946, mai scrie AFP.

img23009324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!