ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Dondușeni a ajuns la spital în urma unui incendiu

11:32 | 20.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Un bărbat în vârstă de 76 de ani din Dondușeni a ajuns la spital cu arsuri pe față, în urma unui incendiu provocat de supraîncălzirea sobei, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, cazul a avut loc în dimineața zilei de 18 noiembrie în localitatea Țaul. La fața locului, pentru stingerea arderii au intervenit pompierii din cadrul Unității Salvatori și Pompieri Dondușeni. Salvatorii au stabilit că focul a afectat o cameră cu suprafață de 12.5 m2 a unei case de locuit.

Flăcările au distrus lenjeria de pe vatră și lambriul de pe pod din cameră. Totodată, proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 76 de ani, a primit arsuri de gradul III pe circa 9% a feței, fiind evacuat din locuință de vecini. Acesta a fost preluat de medici și transportat la spitalul raional pentru îngrijiri.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, angajații IGSU au stabilit că incendiul a fost provocat de supraîncălzirea sobei.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte regulile antiincendiare în perioada rece a anului în timpul utilizării sobelor și a altora instalații de încălzit.

Datele IGSU arată că, pe parcursul zilelor de weekend, salvatorii și pompierii au intervenit în 61 situații de risc.

img23009336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!