ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Timp de o săptămână, au fost înregistrate 10 denunțuri privind tentative de corupere a polițiștilor

11:45 | 20.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Timp de o săptămână, au fost înregistrate 10 denunțuri privind tentative de corupere a polițiștilor din partea șoferilor care au încercat să ofere mită pentru a nu fi documentate încălcările comise în trafic, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în toate cazurile, conducătorii mijloacelor de transport au propus bani polițiștilor. „În prezent, toate persoanele sunt cercetate penal pentru oferirea mitei unui angajat cu funcție publică, iar conform legislației riscă amendă sau chiar închisoare. Solicităm ca fiecare participant la trafic să-și asume propriile greșeli și să poarte răspundere pentru acestea, fără a implica oamenii legii în acte de corupere”, a precizat IGP.

În acest context, polițiștii vin cu un apel către toţi cetățenii să conștientizeze faptul că darea de mită înseamnă răspundere penală şi este calificată drept infracțiune. 

img23009339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!