ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii din raioanele Ialoveni și Călărași vor beneficia gratuit de servicii stomatologice

11:50 | 20.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în perioada 20-24 noiembrie, în raioanele Călărași și Ialoveni, consultații profilactice gratuite, acoperite din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în săptămâna curentă, medicii specialişti vor oferi gratuit servicii stomatologice copiilor din diferite sate ale raioanelor Călărași și Ialoveni, și anume: în intervalul 20-24 noiembrie – în Vălcineț, Călărași; în perioada 20-22 noiembrie – în Zâmbreni, Ialoveni; în zilele de 23 și 24 noiembrie – în Horești, Ialoveni.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite 720 de persoane, dintre care 475 –screening pulmonar, iar 245 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Conform unui ordin al Ministerului Sănătății, programul desfășurării în anul 2023 a screeningului pulmonar prin radiografie digitală mobilă pentru populația din grupele de risc a fost finalizat.

img23009340

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!