ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproximativ 450 de invenții vor fi prezentate la Expoziția Internațională „INFOINVENT"

13:38 | 20.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Aproximativ 450 de invenții, proiecte inovaționale inedite și produse creative vor fi expuse virtual în cadrul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT", care se va desfășura în perioada 22-24 noiembrie curent, transmite MOLDPRES.  

Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală  (AGEPI), Eugeniu Rusu, a anunțat astăzi că autorii proiectelor expuse provin din mai multe țări, inclusiv Republica Moldova, România, China, Polonia, Franța, Malaiezia, Taiwan, Cambodgia, Bulgaria, Belarus, Elveția și Belgia. Expoziția virtuală de invenții va fi găzduită pe platforma www.infoinvent.md.

Lucrările participanților vor fi expuse în cadrul a cinci compartimente: invenții, soiuri de plante și design industrial; produse și servicii inovative; proiecte de inovare și transfer tehnologic, proiecte de cercetare; creația tinerilor și industrii creative.

Conform programului expoziției, pe 24 noiembrie, ora 13.00, va avea loc ceremonia festivă de premiere a laureaților Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT 2023".

Evenimentul, care se află deja la cea de-a XVIII-a ediție, este organizat de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. 

INFOINVENT reprezintă un forum al proprietății intelectuale, creativității și inovării. Scopul evenimentului este susținerea activității de cercetare și inovare, atragerea investițiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, promovarea proiectelor mixte privind valorificarea și implementarea rezultatelor creativității umane în economia națională, precum și dezvoltarea cooperării tehnico-științifice internaționale.

img23009343

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!