ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden împlineşte 81 de ani

13:47 | 20.11.2023 Categorie: Externe

Washington, 20 nov. /MOLDPRES/. Preşedintele american Joe Biden împlineşte luni 81 de ani, transmite France Presse, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Cu ocazia unui discurs recent în faţa lucrătorilor din industria auto, preşedintele american a luat în derâdere îngrijorările privind vigoarea sa fizică şi acuitatea sa mintală. Cineva a căzut cu zgomot în timpul alocuţiunii, iar Biden a întrebat mai întâi dacă totul e în regulă, apoi a spus: "Vreau ca presa să ştie că nu sunt eu" - o referire la căderile sale minore în public, ale căror imagini au circulat în întreaga lume.

Democratul este deja preşedintele cel mai bătrân din istoria Americii, iar dacă va obţine al doilea mandat, aşa cum doreşte, va avea 86 de ani la plecarea de la Casa Albă.

Un sondaj recent efectuat de institutul Siena în şase state-cheie, publicat de New York Times, arată că 71% din alegători îl consideră pe Biden prea bătrân pentru a fi preşedinte. Doar 39% cred acelaşi lucru despre fostul preşedinte, republicanul Donald Trump, care nu e mult mai tânăr - are 77 de ani. Totuşi, îndoielile privind facultăţile mintale ale acestuia au crescut în ultima vreme.

img23009346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!