ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a dispus renumărarea buletinelor de vot în două localități din țară

15:46 | 20.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a dispus astăzi renumărarea voturilor pentru funcția de primar al satului Hâjdieni, raionul Glodeni și al satului Sănătăuca, raionul Florești, exprimate în cadrul primului tur al alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent, informează MOLDPRES.

Hotărârea a fost aprobată în contextul deciziei Curții Supreme de Justiție din 18 noiembrie curent, prin care au fost admise recursurile depuse de către Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei privind anularea parțială a hotărârii CEC nr. 1575 din 10 noiembrie curent „Cu privire la unele cereri și contestații prin care se solicită dispunerea renumărării voturilor, depuse la CEC în zilele de 7-9 noiembrie curent”, iar CEC a fost obligată să dispună renumărarea buletinelor de vot în aceste circumscripții electorale.

Procedura de renumărare se va efectua cel târziu la data de 21 noiembrie curent, iar rezultatul acestui proces se va aduce la cunoștința Comisiei cel târziu la 22 noiembrie curent.

img23009358

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!