ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei posturi vamale de la frontiera moldo-română modernizate printr-un proiect co-finanțat de UE

09:56 | 07.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Trei posturi vamale de la frontiera moldo-română au fost modernizate în cadrul unui proiect co-finanțat de Uniunea Europeană. Conducerea Serviciului Vamal a participat la o conferință de presă organizată în contextul finalizării proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de la granița România - R. Moldova, respectiv birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești”, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, echipele de implementare a proiectului au trecut în revistă progresul înregistrat în realizarea proiectului, precum și lucrările de infrastructură în derulare care urmează a fi finalizate până în luna decembrie curent.

Conducerea Serviciului Vamal a subliniat că, în pofida provocărilor, datorită consolidării eforturilor comune și identificării soluțiilor potrivite, livrabilele proiectului vor fi atinse în termenul propus, ceea ce reprezintă un succes important în perspectiva extinderii colaborării vamale moldo-române și prin intermediul altor proiecte comune.

Totodată, pe lângă obiectivul de creare a condițiilor operaționale optime de derulare a procedurilor vamale în vederea îmbunătățirii capacității de trecere a frontierei, în cadrul proiectului, douăzeci de funcționari ai Serviciului Vamal au beneficiat de instruiri pentru consolidarea capacităților de aplicare a tehnicii de control vamal.

Bugetul total al proiectului este de 10 milioane de euro, din care 6,42 milioane euro reprezintă valoarea totală a grantului (64,28% din bugetul proiectului), iar restul reprezentă contribuția proprie a guvernului R. Moldova și a României.

img23009930

img23009930

img23009930

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!