ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești: Activitățile legate de procesul de negociere vor începe chiar săptămâna viitoare

16:36 | 15.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. „Ieri seară, în ajunul Sărbătorilor de Iarnă, am primit cu bucurie decizia mult așteptată: demararea negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a menționat șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

”Astăzi am avut o întrevedere cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, împreună cu echipa sa. În cadrul acestei întâlniri, am discutat următorii pași pe care urmează sa îi întreprindem în procesul de lansare a negocierilor. Activitățile vor începe chiar săptămâna viitoare, concentrându-ne asupra evaluării capitolului 23 - Justiție și drepturi fundamentale.

Imediat după întâlnire am avut plăcerea de a mă revedea cu jurnaliștii noștri prezenți la Bruxelles. Am răspuns tuturor întrebărilor și am avut o discuție constructivă despre importanța acestei decizii pentru viitorul nostru european”, a declarat Nicu Popescu.

img23010218

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!