ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi deputați și-au dat demisia

14:43 | 20.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Gheorghe Agheorghiesei și Adrian Lebedinschi și-au dat demisia din funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Proiectele de hotărâre prin care se ia act de cererile lor au fost examinate la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Gheorghe Agheorghiesei din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și-a depus mandatul după ce a fost ales primar al comunei Vărzărești din raionul Nisporeni.

Adrian Lebedinschi din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor renunță la mandatul de deputat în favoarea celui de consilier în Consiliul Municipal Chișinău.

Respectiv, două mandate de parlamentar care aparțin Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor fi declarate vacante.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatele vacante vor fi atribuite supleanților.

img23010334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!