ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost deschisă circulația pe podul din preajma orașului Bălți

14:32 | 21.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Circulația rutieră la nodul (podul) rutier pe drumul M5, km 133, la ieșirea din orașul Bălți, a fost deschisă astăzi. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite MOLDPRES. 

„De astăzi, participanții la trafic și locuitorii din regiune pot merge pe un drum executat conform standardelor europene. A fost un proiect foarte complicat din punct de vedere tehnic: au fost demolate zidurile care erau într-o stare precară și nu mai făceau față sarcinii și au fost turnați aproape 7000 de metri cubi de beton și 5 278 de tone de mixtură de asfalt. În plus, pentru a crește siguranța, au fost instalate circa 85 indicatoare rutiere și aplicați 1783 de m2 de marcaj rutier”, a afirmat ministrul.

Nodul rutier pe drumul M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina este cea mai importantă intersecție din nordul Republicii Moldova, iar reabilitarea acesteia înseamnă crearea conexiunilor de infrastructură și economice dintre centrul și nordul Moldovei.

Lucrările de construcție a nodului rutier din preajma orașului Bălți au început în anul 2019 și, conform contractului, urmau a fi finalizate până în decembrie 2020. La începutul lunii august curent, premierul Dorin Recean a inspectat lucrările și s-a arătat nemulțumit că acestea durează ani de zile. Oficialul a dat asigurări că, în câteva luni, nodul rutier va fi complet deschis circulației. 

img23010362

img23010362

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!