ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea mai multor instituții de stat a fost audiată în Legislativ

15:18 | 21.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Conducerea BNM, PG, CNA, SIS a fost audiată astăzi preț de peste două ore în Parlament cu privire la evoluția dosarului „Furtul miliardului”, comunică MOLDPRES.

În plen deputații au solicitat informații despre sumele de bani restituite statului de cele trei bănci implicate în frauda bancară, despre starea și valorificarea bunurilor puse sub sechestru în acest dosar, dar și despre persoanele implicate în furt și dacă au fost sau nu acestea trase la răspundere.

Astfel, reprezentantul Ministerului Finanțelor a anunțat că în perioada 2015-2023 cele trei bănci au restituit statului circa 2,8 miliarde lei.

Aleșii poporului au avut mai multe întrebări și pentru guvernatorul BNM cu privire la funcționarii din BNM care au fost cercetați pentru implicare în acest dosar și către conducerea ARBI cu privire la sechestrul pe complexul din Spania care aparține lui Vlad Palahotniuc.

După audieri deputatul PAS Radu Marian a scris pe pagina sa că prima parte a audierilor s-a concentrat pe BNM pentru că lucrurile acolo “sunt grave”.

img23010366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!