ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producerea și comercializarea anabolizanților va fi interzisă

18:01 | 21.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. În Republica Moldova se interzice producerea și comercializarea medicamentelor cu conținut de steroizi anabolizanți și androgeni. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat astăzi în a doua lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Documentul, elaborat de Ministerul Sănătății, stipulează interzicerea importului, fabricării, distribuirii, comercializării, prescrierii și eliberării dopantelor, în special a steroizilor și anabolizanților.

Modificările legislative au scopul de prevenire și combatere a producerii și a traficului ilicit de substanțe dopante pe teritoriul Republicii Moldova, eliminarea accesului fizic la dopante al populației în condiții non-medicale, precum și armonizarea legislației naționale la rigorile internaționale.

Potrivit Ministerului Sănătății, în R. Moldova sunt fabricate și exportate cantități enorme de medicamente cu conținut de steroizi anabolizanți și androgeni. Aceste substanțe pot fi cumpărate în farmacii în baza prescripțiilor medicale.

img23010371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!