ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat elevii premianți la Gala Olimpicilor 2023

20:05 | 21.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 35 de elevi, care pe parcursul anului curent au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale, au fost premiați, astăzi, de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul Galei Olimpicilor. La eveniment a fost prezent și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

În discursul său, șeful Executivului a mulțumit tinerilor, părinților și profesorilor pentru munca depusă și le-a urat succes. 

„Știu cu câtă abnegație și efort ați obținut rezultatele cu care se mândresc profesorii, părinții voștri și cu care ne mândrim noi toți, toată țara. Vreau să știți că Republica Moldova are nevoie de această performanță academică, care să se transforme în una economică și socială. Împreună putem deveni performanți ca și societate și putem deveni inclusiv membri ai Uniunii Europene ca o națiune mândră”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul evenimentului. 

Ministrul Educației și Cercetării a felicitat tinerii pentru rezultatele obținute și i-a îndemnat să își valorifice potențialul acasă, în Republica Moldova, pentru a construi un viitor stat european. 

„Este foarte important să arătăm că în Republica Moldova se obțin rezultate deosebite. Vreau să mulțumesc profesorilor și tinerilor pentru efort și să vă spun că țara are nevoie de voi”, a declarat ministrul Dan Perciun.

În acest an, loturile olimpice naționale la matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe și inginerie, limba engleză au reușit să obțină 52 de distincții, dintre care 6 medalii de argint, 25 de medalii de bronz, 19 mențiuni de onoare și două premii speciale.

img23010381

img23010381

img23010381

img23010381

img23010381

img23010381

img23010381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!