ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a conferit distincții vicepremierului Nicu Popescu și consilierei pe politică externă, Cristina Gherasimov

17:15 | 26.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Șefa statului a semnat astăzi decretul prin care conferă „Ordinul Republicii” vicepremierului Nicolae Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Distincția este acordată în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și pentru contribuția majoră la deschiderea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Tot azi, președintele Maia Sandu a semnat decretul prin care conferă medalia „Meritul Civic” consilierei în domeniul politicii externe și integrării europene, Cristina Gherasimov, care din data de 5 decembrie 2023 a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Medalia se acordă pentru merite deosebite în promovarea politicii externe, susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană și pentru contribuție substanțială la deschiderea negocierilor de aderare.

img23010449

img23010449

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!