ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marja maximă aplicată pentru creditele „Prima Casă” va rămâne la nivelul de 3% anual

17:45 | 27.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Mărimea marjei maxime pe care creditorii o vor putea aplica pe parcursul anului 2024 pentru creditele garantate de către stat în cadrul Programului „Prima Casă”, ar urma să rămână în mărime de 3% anual. În anii 2022-2023, băncile au aplicat o marja maximă similară. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Finanțelor, marja de 3% anual permite băncilor comerciale participante în cadrul Programului de stat „Prima Casă” să-și acopere costurile suportate pentru creditul ipotecar, precum și să acorde creditul Prima Casă pentru perioada de până la 25 ani, termen stabilit în conformitate cu prevederile cadrului normativ.

Programul de stat „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018.

img23010485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!