ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agricultorii din Republica Moldova sunt orientați spre inovație și sustenabilitate

12:18 | 28.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Unitățile de implementare a proiectelor în domeniul agriculturii s-au întrunit astăzi la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) pentru a discuta despre progresele înregistrate și impactul avut pentru comunitatea agricolă în anul 2023, precum și pentru a seta noi obiective, transmite MOLDPRES.

Potrivit rapoartelor, agricultorii moldoveni sunt orientați spre inovație și sustenabilitate. „În anul curent, au realizat investiții semnificative în tehnică și echipament agricol. De asemenea, s-a înregistrat o creștere esențială la cererile de finanțare pentru infrastructura de post-recoltare, soluțiile de digitalizare, eficiență energetică și sistemele de irigare”, indică MAIA.

Finanțările vor continua și în anul 2024 pentru a susține agricultorii, accentul fiind pus pe domenii cheie în scopul consolidării rezilienței sectorului agricol. O atenție sporită va fi acordată dezvoltării sectorului de irigare și utilizării tehnologiilor adaptate la schimbările climatice, astfel încât agricultorii să poată depăși condițiile meteorologice care afectează activitatea agricolă, potrivit sursei citate.

De asemenea, vor fi efectuate investiții în construcția și dotarea laboratoarelor din instituțiile de învățământ cu profil agricol, pentru ca elevii și studenții să beneficieze de experiențe practice îmbunătățite și să aibă o pregătire mai bună, corespunzătoare tendințelor și cerințelor pieței, rezumă Ministerul Agriculturii.

img23010494

img23010494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!