ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar are doi membri noi

12:38 | 28.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Ana Litocenco și Ion Josan au fost numiți astăzi de Parlament, pentru un mandat de 5 ani, în funcția de membru al Consiliului de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, comunică MOLDPRES.

Ana Litocenco deține diplomă de licență, masterat și doctorat în finanțe. Din anul 2013 și până în prezent, a activat la Ministerul Finanțelor, unde a ocupat mai multe funcții: consultant principal, șef de serviciu și șef de direcție.

Ion Josan este licențiat în finanțe și bănci și deține diplomă de master în contabilitate și audit. Din 2014 până în prezent, a activat la Banca Națională a Moldovei în diferite funcții – economist, expert consultant și șef de direcție.

Consiliul de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar are cinci membri – doi propuși de Banca Națională a Moldovei și câte unul de Ministerul Finanțelor, Asociația Băncilor din Moldova și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Aceștia sunt numiți în funcție printr-o hotărâre a Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților aleși.

img23010496

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!