ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Referendumul republican va putea fi organizat în ziua alegerilor parlamentare și prezidențiale

17:48 | 28.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Referendumul republican va putea fi organizat în ziua desfășurării alegerilor parlamentare și prezidențiale. Un amendament care prevede acest lucru a fost propus de către deputata PAS Veronica Roșca și adoptat de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Prin acest proiect de lege se urmărește înlăturarea unor carențe legislative, inclusiv de ordin tehnic, sesizate după desfășurarea scrutinului local din toamna acestui an. Astfel, modificările propuse vor contribui la perfecționarea procedurilor electorale și eludarea interpretărilor de ordin normativ de către subiecții implicați în procesul electoral.

Autorii propun ajustarea noțiunilor din Codul electoral care se referă la agitația electorală și din Registrul funcționarilor electorali. Mai sunt propuse măsuri pentru transparentizarea informației privind finanțarea campaniei electorale și a activității partidelor politice. Totodată, în privința aplicabilității prevederilor Codului electoral privind perioada de desfășurare a alegerilor prezidențiale, autorii menționează că este necesară efectuarea unei distincții sub aspectul criteriilor care determină organizarea acestora.

img23010519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!