ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 42 de mii de contribuabili au efectuat desemnarea procentuală în anul 2023

11:01 | 03.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Anul 2023 a fost cel de-al șaptelea an în care persoanele fizice plătitoare de impozite din Republica Moldova au avut dreptul de a redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă. Astfel, anul trecut, 41 896 de contribuabili au efectuat desemnarea procentuală, transmite MOLDPRES. 

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat, din totalul operațiunilor efectuate, au fost validate 38 651, în sumă de 12 493 586 lei (circa 624 mii de euro). 

Desemnarea procentuală este procesul prin care persoanele fizice pot direcționa 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget, către una din organizațiile necomerciale din țară. Mecanismul dat este valabil pentru contribuabilii persoane fizice rezidente, care nu au datorii la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale anterioare și achită integral și în termen impozitul pe venit pentru perioada fiscală pentru care s-a făcut desemnarea. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!