ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii cer şoferilor să evite călătoriile inutile, traseele naţionale sunt nesigure

10:46 | 08.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 ian. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) anunţă că circulația pe toate drumurile naționale se desfășoară în condiții de iarnă, acestea fiind afectate de lapoviță și ninsori. Carosabilul este umed, cu ghețuș, pe alocuri înzăpezit. În unele zone persistă ceață densă, vizibilitatea fiind redusă, iar riscul de accidente rutiere este sporit, transmite MOLDPRES.

Echipele de drumari acționează pentru deszăpezire, combaterea lunecușului și împrăștierea materialului antiderapant. „În procesul tehnologic sunt antrenate 212 utilaje speciale și aproximativ 170 de muncitori rutieri. Au fost distribuite 1576,5 tone de sare tehnică, 151,5 tone de material antiderapant manual și circa 351 tone material antiderapant mecanizat”, explică ASD.

În acest context, Administraţia de Stat a Drumurilor recomandă şoferilor să evite deplasările în astfel de condiții meteo. „Dacă totuși e necesar să porniți la drum, conduceți cu maximă prudență și urmați recomandările autorităților”, rezumă instituţia. 

img24000088

img24000088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!